Wednesday, 22 October 2014

Posted by The Nerdy Nutritionista on Wednesday, October 22, 2014 No comments
AsSalam dan Selamat Sejahtera Semua,

Baru-baru ni husband saya ajak puasa setiap hari Isnin dan Khamis.  Dia nak buat puasa sunat, so saya pun ambik peluang lah nak habiskan puasa ganti.  Lepas tu Insya Allah boleh la saya join dia buat puasa sunat pulak. Dulu husband saya tak minat nak bangun sahur untuk puasa sunat.  Tapi Alhamdulillah sejak ada set Mighty 3 Gems ni saya tengok dia suka lah pulak bangun sahur.

Apa dia Mighty 3 Gems ni? Ianya adalah gabungan tiga produk hot Shaklee iaitu ESP, Mealshake dan Performance Drink.  Cara nak bancuh senang je, ambil satu sudu ESP, satu sudu Mealshake dan satu sudu Performance Drink dan bancuh dalam segelas air.  Senang kan?


Saya sendiri suka amalkan set Mighty 3 Gems ni untuk sahur.  Saya bancuh siap siap sebelum tidur, lepas tu masa sahur saya hanya akan makan beberapa biji kurma dan lepas tu minum Mighty 3 Gems ni.  Tak payah sibuk nak makan nasi, tak payah rushing nak buat sandwich.  Rasa kenyang dan bertenaga sampailah buka puasa.

Lagi satu sebab kenapa saya suka sahur dengan Mighty 3 Gems adalah sebab ianya sudah mencukupi dalam membekalkan nutrien yang diperlukan oleh badan kita.  Kalau saya tak makan sahur, macamana nak makan vitamin betul tak?  So bila saya dah makan Mighty 3 Gems, sumber protein dan ada dari ESP, Mealshake dah bekalkan vitamin dan mineral, dan Performance Drink pula akan memberikan tenaga dan mengelakkan dihidrasi.

Selain orang yang nak berpuasa, ibu mengandung, ibu menyusu dan sesiapa sahaja yang tak sempat untuk bersarapan pagi atau tak lalu makan juga disarankan untuk mengambil set Mighty 3 Gems ini,

Sehingga berjumpa lagi di entri yang seterusnya.

Hazrina Zahid
Call/WhatsApp/Telegram/SMS - 0123123316
FB Page - http://www.facebook.com/thenerdynutritionista

0 comments:

Post a Comment