Thursday, 16 October 2014

Posted by The Nerdy Nutritionista on Thursday, October 16, 2014 No comments
AsSalam dan Selamat Sejahtera,

Hari ni saya nak cerita pasal produk Shaklee yang selalu menerima risikan hebat dari customer-customer saya iaitu Energizing Soy Protein atau nama manjanya ESP.  Asal ada customer WhatsApp je mesti nak tanya pasal ESP.  Sekarang baru saya faham kenapa masa saya mula mula join Shaklee dulu, ESP ni selalu je out of stock. 

ESP ni adalah sumber protein lengkap berasaskan kacang soya.  Ianya rendah lemak, bebas kolesterol, bebas laktosa dan mengandungi 9 jenis asid amino yang diperlukan oleh badan kita. Untuk pengetahuan kacang soya yang digunakan dalam ESP adalah kacang soya non-GMO. GMO bermaksud Genetically Modified Organism, iaitu organisma yang diubahsuai secara genetik.  Pesan saya kalau suka makanan atau minuman berasaskan soya, please be careful dan pastikan ada tulis non-GMO pada label.  Ini kerana soya GMO boleh menyebabkan kerosakan kepada hati, kemandulan dan infant mortality atau kematian bayi. 

Kebanyakan customer saya ambil ESP ni sebab nak kulit cantik samada sebab nak atasi masalah kulit atau sebab nak hilangkan parut.  Ada juga yang ambil sebab nak menyusu. Ramai yang bagi feedback susu lebih pekat dan baby kenyang lebih lama bila si ibu mengamalkan ESP.  Tak kurang juga yang nak minum ESP sebab nak kurus.  Ini termasuklah diri saya sendiri.  

Antara ramai-ramai kawan saya kat ofis, sayalah yang paling kuat makan.  Kadang tu baru je lepas makan tak sampai sejam dah lapar balik.  Kawan-kawan saya suka usik saya kata yang saya ada cacing lah, ada saka lah, sebab tu tak pernah kenyang.  Tapi yang peliknya bila saya makan ESP saya rasa kenyang sepanjang hari.  Selalu kalau lepas makan lunch sibuk nak jajan or nak dessert.  Tapi kalau makan ESP saya tak terasa langsung nak makan benda manis atau nak mengunyah tak tentu hala.  Saya even berjaya makan cereal je for lunch tadi dan kenyang sampai petang.  Ajaib sungguh. Kalau berterusan macam ni mesti boleh kurus kan?  Nantikan transformasi saya dalam beberapa bulan yang akan datang.. Wow, macam iklan pulak!

Nak kurus sambil dapat bonus kulit cantik?  Kalau nak cuba ESP, bulan ni lah masa yang paling sesuai sebab sekarang ESP tengah ada promosi buy 6 Free 1.  Ada 15 hari je lagi promo ni, jangan lambat nanti menyesal.



Hazrina Zahid
Call/WhatsApp/Telegram/SMS - 0123123316
FB Page - http://www.facebook.com/thenerdynutritionista


Categories: , ,

0 comments:

Post a Comment