Friday, 10 October 2014

Posted by The Nerdy Nutritionista on Friday, October 10, 2014 2 comments
Masih teringat saat perkenalan saya dengan vitamin B-Complex.  Waktu tu saya selalu jumpa doktor dekat ofis mengadu pening.  Lepas dua tiga kali mengadu benda yang sama doktor pun check tekanan darah saya.  Rupanya tekanan darah tinggi.  Setiap kali jumpa doktor mesti bacaan dalam 140/90 gitu.  Saya memang dah risau sebab darah tinggi memang ada dalam family history saya.

Disebabkan saya masih MUDA lagi (emphasis on the word muda..hehe) doktor tak nak bagi ubat darah tinggi kat saya.  Sebab once dah makan ubat darah tinggi tu, sampai bila-bila kena makan.  Doktor kata maybe saya stress kerja kut, so dia bagi saya vitamin B-Complex, dan suruh saya datang dalam masa beberapa hari untuk check balik darah tinggi.

Lepas beberapa hari, saya pun pegi check balik.  Tekanan darah sangat cantik at 120/80.  Wow, macam magic kan? So lepas tu, saya pun beli vitamin B-Complex Shaklee dan continue makan sampailah hari ni.

Alhamdulillah! So far darah tinggi tak pernah berani muncul lagi dah.  Saya juga perasan yang saya dah kurang stress dan tak cepat marah.  Emosi pun agak stabil walaupun nak dekat period.  Takde meroyan tak tentu hala lagi.


Nak jadi stress-free macam saya?  Hubungi saya untuk harga istimewa!

Hazrina Zahid
Call/WhatsApp/Telegram/SMS - 0123123316
FB Page - http://www.facebook.com/thenerdynutritionista

2 comments:

  1. terbaik la haz! i love b complex tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I love it tooo..! Kalau miss 2-3 hari je dah layu and pening pening lalat balik.. Hehe..

      Delete