Thursday, 23 October 2014

Posted by The Nerdy Nutritionista on Thursday, October 23, 2014 No comments
AsSalam dan Selamat Sejahtera,

Kira-kira setahun sebulan selepas saya jadi ahli Shaklee, saya terpanggil untuk join Bengkel Nutrisi Shaklee sebab saya nak belajar kebaikan produk-produk Shaklee yang saya makan. Bengkel ni dah banyak kali jugak diadakan tapi everytime nak pergi tiket selalu je sold out. Harga yang dikenakan RM40 je, memang semua berebut nak pergi.

Bila mak Shaklee saya announce yang bengkel bakal diadakan, saya cepat-cepat tanamkan niat nak pegi.  And on the day tiket mula dijual, saya cepat-cepat pegi beli kat HQ di Empire.  Bagi saya itulah langkah pertama saya untuk buat business Shaklee ni betul-betul.  Nak tuntut ilmu, supaya dapat bantu orang lain.  Alhamdulillah, mungkin sebab niat baik pembelian tiket dipermudahkan Allah. Saya even tolongkan belikan untuk mak Shaklee saya dan adik beradik Shaklee saya.  Rasa best dapat berkhidmat untuk mereka for once.

Bengkel tu diadakan hari Sabtu, so saya terpaka korbankan satu hari dari weekend saya yang precious tu.  Selama ni saya tak pernah pun pergi apa-apa event Shaklee sebab mostly coaching dan jual beli semuanya online dan through WhatsApp.  So because of that, saya pun tak berkira sangatlah dengan pengorbanan saya tu.

Bengkel yang saya join tu dekat Berjaya Times Square.  Sebab saya ni penakut nak park kereta sebab gelap and sorang-sorang, saya opt untuk naik LRT dan monorail.  Alhamdulillah kejap je dah sampai.Sampai-sampai terus cari mak dan adik-beradik Shaklee yang lain.  Mak Shaklee saya memang kawan ofis lama, tapi kebanyakan adik beradik yang lain saya tak kenal in person, kenal kat WhatsApp je.  Dan itu lah kali pertama kami berjumpa.

Sampai je saya terus rasa impressed sebab ramai rupanya ahli Shaklee. Bila saya perhatikan satu-satu semuanya cantik-cantik belaka.  Kulit halus mulus dan licin je termasuklah presenter kat atas stage. Dalam banyak-banyak benda itu yang saya ingat sampai hari ni.  Lawak  betul. Lepas tu saya excited nampak yang ESP dan Performance Drink diseadiakan untuk breakfast. Saya pun tak penah rasa so nak pegilah tapi since first time datang event macam ni saya malu-malu kucing dan terlepas peluang nak rasa.  By the time saya pegi tong ESP dan Performance Drink dah habis licin.  Hehe..


Alhamdulillah kami berempat dapat duduk semeja. Seperti biasa selfie dulu sebelum mula. Ada dua orang nutritionist bertauliah yang memberikan ilmu pada hari itu.  Tak mengantuk langsung belajar pasal penyakit dan juga supplemen.  Lagipun sebab ada game, siapa jawab betul dapat menang produk Shaklee.  Best apa.. At the end of the day, ada quiz dan dapat sijil penyertaan.

Yang paling saya suka (selain makan) ialah ilmu yang diperolehi pada hari tu.  Saya dapat belajar pasal kenapa kita perlukan suplemen dan kenapa suplemen Shaklee berbeza dari suplemen yang lain yang terdapat di pasaran.  Yang peliknya memang saya dah experience sendiri pun beza hidup tanpa suplemen dan hidup dengan suplemen.  Saya juga memang dah pernah experience makan suplemen jenama lain sebelum Shaklee dan saya mengaku memang ada beza.  Sebab tu lah saya jatuh cinta. Tapi bila presenter tu cakap, barulah saya sedar yang memang betul lah apa yang saya rasa tu.  Bukan buat-buat, bukan reka sendiri dan bukan lah mengada-ada.  Apa yang saya experience itulah 'The Shaklee Effect'.

Nak alami sendiri 'The Shaklee Effect'?  Hubungi saya segera.

Hazrina Zahid
Call/WhatsApp/Telegram/SMS - 0123123316
FB Page - http://www.facebook.com/thenerdynutritionista

0 comments:

Post a Comment