Wednesday, 5 November 2014

AsSalam dan Salam Sejahtera,

Selama ni kita banyak dengar pasal khasiat Omega 3 membantu dalam kesihatan jantung dan juga perkembangan otak. Tapi pernah tak dengar yang Omega 3 juga dapat bantu kita kurus? Asid lemak Omega 3 boleh bantu menurunkan berat badan dengan cara berikut:

- meningkatkan aliran darah ke otot semasa senaman
- merangsang enzim yang berperanan dalam penyingkiran lemak
- membantu penurunan berat badan jika digabungkan dengan senaman
- meningkatkan hormon leptin yang membuatkan kita rasa kenyang
- meningkatkan kadar metabolisma dan menurunkan kadar insulin untuk menurunkan berat badan


Masih tak percaya? Jom kita tengok testimoni berikut:




Ok dah baca semua testimoni di atas? Excited nak cuba? Boleh hubungi saya untuk harga istimewa dan konsultasi percuma.  Sebelum saya akhiri entri kali ni, saya nak ingatkan semua yang suplemen adalah makanan tambahan dan bukan ubat.  Jadi jangan putus asa kalau tak nampak hasil dengan serta merta. Pengguna dalam testimoni kat atas ni pun ambil masa yang berbeza-beza untuk nampak hasil.  Ada yang 2 bulan, ada 4 bulan, ada 6 bulan.  Depends pada samada kita konsisten ke tidak, samada kita ada bersenam dan kawal pemakanan ke tidak. Walaupun kita ambil suplemen untuk kurus, tak bermakna kita boleh makan sesuka hati dan tak bersenam.

Selamat mencuba dan semoga berjaya!

Hazrina Zahid
Call/WhatsApp/Telegram/SMS - 0123123316
FB Page - http://www.facebook.com/thenerdynutritionista

Wednesday, November 05, 2014 Unknown
AsSalam dan Salam Sejahtera,

Selama ni kita banyak dengar pasal khasiat Omega 3 membantu dalam kesihatan jantung dan juga perkembangan otak. Tapi pernah tak dengar yang Omega 3 juga dapat bantu kita kurus? Asid lemak Omega 3 boleh bantu menurunkan berat badan dengan cara berikut:

- meningkatkan aliran darah ke otot semasa senaman
- merangsang enzim yang berperanan dalam penyingkiran lemak
- membantu penurunan berat badan jika digabungkan dengan senaman
- meningkatkan hormon leptin yang membuatkan kita rasa kenyang
- meningkatkan kadar metabolisma dan menurunkan kadar insulin untuk menurunkan berat badan


Masih tak percaya? Jom kita tengok testimoni berikut:




Ok dah baca semua testimoni di atas? Excited nak cuba? Boleh hubungi saya untuk harga istimewa dan konsultasi percuma.  Sebelum saya akhiri entri kali ni, saya nak ingatkan semua yang suplemen adalah makanan tambahan dan bukan ubat.  Jadi jangan putus asa kalau tak nampak hasil dengan serta merta. Pengguna dalam testimoni kat atas ni pun ambil masa yang berbeza-beza untuk nampak hasil.  Ada yang 2 bulan, ada 4 bulan, ada 6 bulan.  Depends pada samada kita konsisten ke tidak, samada kita ada bersenam dan kawal pemakanan ke tidak. Walaupun kita ambil suplemen untuk kurus, tak bermakna kita boleh makan sesuka hati dan tak bersenam.

Selamat mencuba dan semoga berjaya!

Hazrina Zahid
Call/WhatsApp/Telegram/SMS - 0123123316
FB Page - http://www.facebook.com/thenerdynutritionista

Monday, 3 November 2014

AsSalam dan Selamat Sejahtera,

November is here..! Dan itu bermakna ada promo baru untuk bulan ni.. Kalau bulan lepas promo adalah untuk ESP dan Meal Shakes, bulan ni giliran Omega Guard pulak. Saya tak sabar nak bagitau customers saya pasal promo ni.  Sure diorang menggelepar nak beli. Sebabnya, Omega Guard ni ada macam-macam kegunaan.


Dulu sebelum join Shaklee, bila sebut je pasal Omega 3, mesti saya ingat Omega 3 Fish Oil jenama Pristin.  Dan dulu kalau orang tanya makan Omega 3 untuk apa, jawapan saya hanya terhad kepada "untuk kesihatan jantung" dan "untuk kecerdasan otak" sebabkan adanya EPA dan DHA.  Tapi sejak join Shaklee, ramai yang share dengan saya kegunaan Omega 3 ni. Antaranya ialah:

1. Kehamilan

Macam saya sebut tadi Omega 3 ni ada EPA dan DHA yang boleh membantu perkembangan otak bayi semasa dalam kandungan.  So ibu mengandung elok amalkan Omega Guard ni pada trimester kedua dan ketiga sebab masa nilah otak bayi dalam kandungan sedang berkembang dengan pesat. Selain itu, Omega Guard juga boleh bantu ibu hamil untuk maintain slim tau!

2. Penyusuan

Lepas bayi dilahirkan, otak bayi akan terus berkembang dalam masa 2 tahun pertama.  Jadi masa ni juga penting untuk ibu mengambil suplemen yang mengandungi Omega 3 supaya boleh salurkan kepada bayi melalui susu badan.

Selain berguna untuk bayi, ibu juga akan mendapat hasil daripada mengambil Omega 3, iaitu penurunan berat badan, membantu melegakan 'bengkak susu' dan mengurangkan risiko gila meroyan semasa berpantang.

3. Penjagaan Berat Badan

Ramai customer saya yang makan Omega Guard untuk kurus cakap yang mereka rasa kenyang sepanjang hari. Kenapa? Sebab Omega 3 meningkatkan hormon Leptin.  Hormon Leptin ni lah yang membuatkan kita rasa kenyang dan kawal selera makan kita. So kalau hormon leptin tinggi, kita rasa kenyang, so kita akan kurang makan.

Selain itu, Omega 3 membantu meningkatkan kadar metabolisma kita dan juga menurunkan kadar insulin, dan ini akan membantu penurunan berat badan dengan lebih cepat.

4. Sakit Sendi

Penyakit sendi seperti osteoarthritis disebabkan oleh keradangan (inflammation) sendi dan juga kehilangan tulang rawan yang bertindak sebagai kusyen di antara sendi dan tulang. Omega 3 membantu mengurangkan keradangan, melambatkan kerosakan tulang rawan dan bertindak sebagai pelincir untuk pergerakan yang lebih mudah.

5. Kesihatan Kanak-kanak

Kanak-kanak pun elok makan Omega 3 ni.  Antara kebaikan Omega 3 untuk kanak-kanak ialah merawat asma, meningkatkan kecerdasan otak kanak-kanak dan juga membantu kanak-kanak yang mempunyai sindrom Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD). Untuk kanak-kanak, Omega Guard boleh dicampurkan dalam susu/makanan atau boleh dikunyah begitu sahaja. Anak mak Shaklee saya suka kunyah Omega Guard sampaikan mak dia kena sorok botol Omega Guard dari dia. Hebat!

6. Sembelit/Buasir

Bagi mereka yang mengalami sembelit atau buasir, Omega 3 mengurangkan radang atau inflamasi di usus dan kolon. Selain itu, ia juga bertindak sebagai pelincir untuk pengeluaran najis dengan lembut dan lancar.

7. Kesihatan Jantung

Omega 3 dapat mengurangkan kolesterol dan merendahkan tekanan darah sekaligus mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok.

8. Kecantikan Kulit

Sifat anti radang atau anti inflamasi Omega 3 dapat membantu mengurangkan jerawat dan juga ekzema.  Selain itu, pengambilan Omega 3 juga dapat meningkatkan kelembapan kulit dan rambut. Kalau nak kulit dan rambut yang sihat, ambil lah Omega Guard.

Ok, nampaknya itu sahaja untuk entri kali ni.  Sempena bulan promosi Omega Guard, nantikan entri-entri yang akan datang di mana saya akan ceritakan dengan lebih lanjut setiap set yang mengandungi Omega Guard Shaklee untuk makluman semua.

Hazrina Zahid
Call/WhatsApp/Telegram/SMS - 0123123316
FB Page - http://www.facebook.com/thenerdynutritionista

Monday, November 03, 2014 Unknown
AsSalam dan Selamat Sejahtera,

November is here..! Dan itu bermakna ada promo baru untuk bulan ni.. Kalau bulan lepas promo adalah untuk ESP dan Meal Shakes, bulan ni giliran Omega Guard pulak. Saya tak sabar nak bagitau customers saya pasal promo ni.  Sure diorang menggelepar nak beli. Sebabnya, Omega Guard ni ada macam-macam kegunaan.


Dulu sebelum join Shaklee, bila sebut je pasal Omega 3, mesti saya ingat Omega 3 Fish Oil jenama Pristin.  Dan dulu kalau orang tanya makan Omega 3 untuk apa, jawapan saya hanya terhad kepada "untuk kesihatan jantung" dan "untuk kecerdasan otak" sebabkan adanya EPA dan DHA.  Tapi sejak join Shaklee, ramai yang share dengan saya kegunaan Omega 3 ni. Antaranya ialah:

1. Kehamilan

Macam saya sebut tadi Omega 3 ni ada EPA dan DHA yang boleh membantu perkembangan otak bayi semasa dalam kandungan.  So ibu mengandung elok amalkan Omega Guard ni pada trimester kedua dan ketiga sebab masa nilah otak bayi dalam kandungan sedang berkembang dengan pesat. Selain itu, Omega Guard juga boleh bantu ibu hamil untuk maintain slim tau!

2. Penyusuan

Lepas bayi dilahirkan, otak bayi akan terus berkembang dalam masa 2 tahun pertama.  Jadi masa ni juga penting untuk ibu mengambil suplemen yang mengandungi Omega 3 supaya boleh salurkan kepada bayi melalui susu badan.

Selain berguna untuk bayi, ibu juga akan mendapat hasil daripada mengambil Omega 3, iaitu penurunan berat badan, membantu melegakan 'bengkak susu' dan mengurangkan risiko gila meroyan semasa berpantang.

3. Penjagaan Berat Badan

Ramai customer saya yang makan Omega Guard untuk kurus cakap yang mereka rasa kenyang sepanjang hari. Kenapa? Sebab Omega 3 meningkatkan hormon Leptin.  Hormon Leptin ni lah yang membuatkan kita rasa kenyang dan kawal selera makan kita. So kalau hormon leptin tinggi, kita rasa kenyang, so kita akan kurang makan.

Selain itu, Omega 3 membantu meningkatkan kadar metabolisma kita dan juga menurunkan kadar insulin, dan ini akan membantu penurunan berat badan dengan lebih cepat.

4. Sakit Sendi

Penyakit sendi seperti osteoarthritis disebabkan oleh keradangan (inflammation) sendi dan juga kehilangan tulang rawan yang bertindak sebagai kusyen di antara sendi dan tulang. Omega 3 membantu mengurangkan keradangan, melambatkan kerosakan tulang rawan dan bertindak sebagai pelincir untuk pergerakan yang lebih mudah.

5. Kesihatan Kanak-kanak

Kanak-kanak pun elok makan Omega 3 ni.  Antara kebaikan Omega 3 untuk kanak-kanak ialah merawat asma, meningkatkan kecerdasan otak kanak-kanak dan juga membantu kanak-kanak yang mempunyai sindrom Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD). Untuk kanak-kanak, Omega Guard boleh dicampurkan dalam susu/makanan atau boleh dikunyah begitu sahaja. Anak mak Shaklee saya suka kunyah Omega Guard sampaikan mak dia kena sorok botol Omega Guard dari dia. Hebat!

6. Sembelit/Buasir

Bagi mereka yang mengalami sembelit atau buasir, Omega 3 mengurangkan radang atau inflamasi di usus dan kolon. Selain itu, ia juga bertindak sebagai pelincir untuk pengeluaran najis dengan lembut dan lancar.

7. Kesihatan Jantung

Omega 3 dapat mengurangkan kolesterol dan merendahkan tekanan darah sekaligus mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok.

8. Kecantikan Kulit

Sifat anti radang atau anti inflamasi Omega 3 dapat membantu mengurangkan jerawat dan juga ekzema.  Selain itu, pengambilan Omega 3 juga dapat meningkatkan kelembapan kulit dan rambut. Kalau nak kulit dan rambut yang sihat, ambil lah Omega Guard.

Ok, nampaknya itu sahaja untuk entri kali ni.  Sempena bulan promosi Omega Guard, nantikan entri-entri yang akan datang di mana saya akan ceritakan dengan lebih lanjut setiap set yang mengandungi Omega Guard Shaklee untuk makluman semua.

Hazrina Zahid
Call/WhatsApp/Telegram/SMS - 0123123316
FB Page - http://www.facebook.com/thenerdynutritionista

Saturday, 1 November 2014

AsSalam dan Selamat Sejahtera,

Entri kali ni saya nak kongsikan khas buat ibu-bapa di luar sana yang tengah risaukan kesihatan anak mereka.  Adakah anak anda mengalami simptom-simptom seperti berikut?

- Kurang selera makan
- Selalu sembelit
- Lelah
- Selalu demam, batuk & selsema
- Pasif atau tidak cergas
- Masalah untuk fokus dalam pembelajaran
- Kurang berat badan

Kalau ada then bolehlah cuba untuk bekalkan nutrisi yang secukupnya kepada anak anda dengan Meal Shakes Shaklee.  Insya Allah, akan dapat mengatasi masalah-masalah yang disebutkan tadi. Meal Shakes adalah suplemen berbentuk serbuk perisa french vanilla. So senanglah kalau nak campurkan dalam susu atau minuman kegemaran anak anda.  Budak-budak memang sukakan rasa Meal Shakes ni.


Jom kita tengok testimoni dari ibu-ibu yang dah cuba Meal Shakes untuk kesihatan anak mereka.

1. Testimoni Anak Jarang Demam, Batuk & Selsema


2. Testimoni Selera Anak Meningkat


3. Testimoni Sembelit Anak Pulih


Meal Shakes ni sebenarnya bukan untuk kanak-kanak saja.  Bagi yang tak sempat breakfast atau sahur pun boleh makan Meal Shakes seperti dalam entri Set Mighty 3 Gems saya baru baru ni. Selain itu pesakit diabetes atau mereka yang tak lalu makan pun boleh ambik Meal Shakes ni. Berikut saya senaraikan kebaikan Meal Shakes.


Kalau nak tahu lebih lanjut, cepat-cepat hubungi saya.  Harga istimewa menanti anda.

Hazrina Zahid
Call/WhatsApp/Telegram/SMS - 0123123316
FB Page - http://www.facebook.com/thenerdynutritionista

Saturday, November 01, 2014 Unknown
AsSalam dan Selamat Sejahtera,

Entri kali ni saya nak kongsikan khas buat ibu-bapa di luar sana yang tengah risaukan kesihatan anak mereka.  Adakah anak anda mengalami simptom-simptom seperti berikut?

- Kurang selera makan
- Selalu sembelit
- Lelah
- Selalu demam, batuk & selsema
- Pasif atau tidak cergas
- Masalah untuk fokus dalam pembelajaran
- Kurang berat badan

Kalau ada then bolehlah cuba untuk bekalkan nutrisi yang secukupnya kepada anak anda dengan Meal Shakes Shaklee.  Insya Allah, akan dapat mengatasi masalah-masalah yang disebutkan tadi. Meal Shakes adalah suplemen berbentuk serbuk perisa french vanilla. So senanglah kalau nak campurkan dalam susu atau minuman kegemaran anak anda.  Budak-budak memang sukakan rasa Meal Shakes ni.


Jom kita tengok testimoni dari ibu-ibu yang dah cuba Meal Shakes untuk kesihatan anak mereka.

1. Testimoni Anak Jarang Demam, Batuk & Selsema


2. Testimoni Selera Anak Meningkat


3. Testimoni Sembelit Anak Pulih


Meal Shakes ni sebenarnya bukan untuk kanak-kanak saja.  Bagi yang tak sempat breakfast atau sahur pun boleh makan Meal Shakes seperti dalam entri Set Mighty 3 Gems saya baru baru ni. Selain itu pesakit diabetes atau mereka yang tak lalu makan pun boleh ambik Meal Shakes ni. Berikut saya senaraikan kebaikan Meal Shakes.


Kalau nak tahu lebih lanjut, cepat-cepat hubungi saya.  Harga istimewa menanti anda.

Hazrina Zahid
Call/WhatsApp/Telegram/SMS - 0123123316
FB Page - http://www.facebook.com/thenerdynutritionista