Tuesday, 20 January 2015

Posted by The Nerdy Nutritionista on Tuesday, January 20, 2015 No comments
Baru-baru ni mak mertua ajak saya buat projek kemas semua almari dalam rumah. Semua barang dalam almari dikeluarkan pastu vacuum and lap dengan kain basah. Aktiviti ni selalu buat setahun sekali je so masing-masing dah ready nak berperang dengan habuk. Saya memang ada resdung and kuat alergik kat semua benda. Kalau kena habuk sikit dah bersin and gatal mata seharian. Kalau kena bulu kucing pun sama, tapi gatal gak nak main kucing jugak.

So nak dijadikan cerita, selalunya saya memang siap sedia pakai mask sebagai shield kalau nak berperang dengan habuk, tapi entah kenapa hari tu saya nak tunjuk macho pulak dengan habuk tu. Waktu tengah kemas tu toksah cerita lah berapa ribu kali saya bersin. By the time malam, mata saya dah kecik. Dah tinggal satu line aje. Selalunya saya makan antihistamin jenama Zyrtec, tapi sejak kebelakangan ni saya notice takde effect langsung pun kalau saya makan. Maybe sebab dah selalu sangat makan badan saya dah tak heran dengan Zyrtec kut.

Kebetulan masa saya tengah browse FB dengan mata yang kecik, ntah macamana boleh ternampak sorang kawan saya share satu post tentang Alfalfa Complex bertindak sebagai antihistamin semulajadi. Saya pun google lah berapa biji nak kena makan and then terus je capai Alfalfa Complex and telan. Sedikit demi sedikit saya mula pulih sampailah dah stop bersin, hidung saya kering and mata tak gatal lagi. Fuh macam magic.


Sejak hari tu saya teruskan lagi makan Alfalfa Complex tu untuk resdung saya pulak. Hidung saya rasa selesa sikit bila bangun pagi tak bersin and berhingus sangat dah. Azam saya nak makan sampai resdung saya pulih, Insya Allah.

Untuk uols di luar sana, siapa yang kuat bersin and kuat alergik macam saya, boleh lah cuba ikhtiar dengan Alfalfa Complex ni pulak. Sekarang ni memang masa yang amat sesuai untuk try Alfalfa Complex ni sebab tengah ada promosi sepanjang bulan Januari ni. Ada dua promosi, beli 2 botol dapat 5% off, dan juga Beli 6 Free 1. Cepat tau, promo ni tinggal 10 hari je lagi. 

Hazrina Zahid
0123123316
Supervisor Jan 2015
<< Healing the world one person at a time >>
www.facebook.com/thenerdynutritionista

0 comments:

Post a Comment